• Telefon: 035/441-451
  • Email: uciliste.brod@mail.inet.hr

Politika kolačića

Politika kolačića

Koristeći naše online usluge, uključujući aplikacije, kolačići i druge tehnologije za praćenje mogu se koristiti na razne načine, npr. kako bi ova stranica funkcionirala, za analizu prometa ili u marketinške svrhe. Ako želite saznati više o tome što su kolačići, kako se koriste i koje su vaše opcije, molimo, procitajte više ovdje.

Što je kolačić?
Kako se kolačići koriste?
Koje su vam opcije dostupne?
 

a) Što je kolačić?
Kolačić je mala količina podataka koju internetska stranica sprema u pretraživacu Vašeg racunala ili na Vašem mobilnom uređaju. Takozvani "kolačići prve strane" su kolačići koje koristi tvrtka koja upravlja domenom na kojoj se kolačići koriste. Stoga su ovdje kolačići uciliste-brod.hr "kolačići prve strane".

Postoji razlika izmedu privremenih i trajnih kolačića. Privremeni kolačići postoje samo dok ne zatvorite svoj pretraživac. Trajni kolačići imaju duži vijek trajanja i ne brišu se automatski kada zatvorite pretraživač. Nastojimo koristiti kolačići ili dopustiti korištenje kolačići s maksimalnim trajanjem koliko je neophodno za rad. Najviše godinu dana. Samo u iznimnim okolnostima, poput sigurnosti i kad je apsolutno neophodno, kolačić ima trajanje duže od navedenoga.

Sve ove tehnologije zajedno se u ovim Pravilima o kolačićima nazivaju "kolačići".

 

b) Kako se koriste kolačići?
Kolačići se koriste u razne svrhe. Omogućuju vam da budete prepoznati kao isti korisnik na svim stranicama unutar jednog internet portala, između više internetskih stranica ili za vrijeme korištenja aplikacije.

Naša internetska stranica koriste kolačiće u razne svrhe:

Tehnički kolačići: Svojim posjetiteljima pokušavamo osigurati naprednu i jednostavnu internetsku stranicu i aplikacije koje se automatski prilagođavaju njihovim potrebama i željama. Kako bismo to postigli, koristimo tehničke kolačiće za prikazivanje našeg internet portala i ispravan rad, kao i za kreiranje Vašeg korisničkog računa, prijavu i uređivanje postavki. Tehnički su kolačići u potpunosti neophodni za ispravan rad naše stranice.

Funkcijski kolačići: Takoder koristimo funkcijske kolačići kako bismo zapamtili Vaše postavke i pomogli Vam u učinkovitom i efektivnom korištenju našeg internet portala i aplikacija. Ovi funkcijski kolačići nisu neophodni za funkcioniranje naše stranice ili aplikacije, ali su zaslužni za dodatne funkcije i bolje iskustvo.

Analiticki kolačići: Ove kolačiće koristimo kako bismo ustanovili kako naši korisnici koriste stranicu. Za praćenje posjećenosti koristimo Google analytics. Više o njihovim uvjetima i načinu rada možete pročitati ovdje: https://policies.google.com/?hl=hr

Također znači da možemo koristiti podatke o Vašem nacinu korištenja stranice, poput broja klikova na određenoj stranici, kretanje mišem i „skrolanje”, rijeci koje upisujete u tražilicu i tekst koji upisujete u razna polja. Koristimo analitičke kolačiće kao dio kampanje oglašavanja kako bismo saznali na koji nacin korisnici upotrebljavaju našu stranicu ili aplikacije nakon što im se prikaže online oglas. To takoder može ukljucivati oglase drugih stranica.

 

c) Koje su Vam opcije dostupne?
Za više informacija o kolačićima i o njihovu upravljanju ili brisanju posjetite allaboutcookies.org i stranicu za pomoć u svom pretraživaču. U postavkama pretraživaca kao što su Firefox, Chrome, Safari ili Internet Explorer i drugih možete odrediti koje kolačiće ćete prihvatiti, a koje ćete odbiti. Mjesto na kojemu možete pronaći postavke ovisi o vrsti Vašeg pretraživaca. Putem opcije "Pomoc" u svom pretraživacu pronadite postavke koje trebate.

Ukoliko odaberete opciju da ne želite prihvatiti određene tehničke i/ili funkcionalne kolačiće, možda nećete moći koristiti određene funkcije na našoj internetskoj stranici.

U slučaju bilo kakvih pitanja o ovim Pravilima o kolačićima, molimo, pošaljite poruku elektroničke pošte na adresu uciliste.brod@mail.inet.hr. 

Ova Pravila o kolačićima podložna su povremenim izmjenama. Stoga redovito posjećujte ovu stranicu kako biste bili upućeni u eventualne izmjene.